Backupserver

Skydda dig mot ett av våra största hot…

undefined

På senare tid har många företag drabbats av så kallade ransomware eller krypteringsvirus. De är ofta maskerade som e-post från PostNord, Telia m.fl och mycket lätta att drabbas av då det räcker att någon användare klickar på den bifogade länken. Det som då händer är att alla data som den smittade datorn har tillgång till (drabbar även NAS och andra kopplade enheter) börjar att krypteras och blir låst. Förövarna erbjuder sedan att offret kan köpa tillbaka sin data mot en lösensumma.

 

undefined

 

 

undefined

LÖSNINGEN ÄR EN BACKUPSERVER FRÅN PC-SUPPORT

 

Vi har tagit fram ett skydd mot detta problem i form av en backupserver bestående av en linuxserver med backupsystem. Detta system är fristående från annan datalagring och därmed säkrare. Era klienter och servers ansluter med hjälp av en liten klient och kopieringen sker i bakgrunden utan att störa arbetet. Ni kan både ta imagekopior som möjliggör återläsning av en komplett dator och filbackup på önskat data.

 

undefined

 

undefined

 

undefined

 

Exempelbild. Hårdvaran kan skilja vid leverans.

Bilden ovan är en exempelbild. Hårdvaran kan skilja vid leverans.

 

En backupserver från oss innehåller i grundutförande 1 st 8 tb disk. Om ni så önskar kan den fås med upp till 4 st diskar och raidsäkerhet. Det finns även 10 tb diskar som alternativ.

 

Ring oss så berättar vi mer!